Als je voor het eerst een huis gaat kopen, komen er veel zaken op je af. Hoeveel kan je aan hypotheek krijgen? Waar regel ik dat? Waar vind ik het huis van mijn dromen? Je leest op deze pagina meer informatie die jou kan helpen om op de juiste plekken te informeren en zelf de beste keuzes te maken.

Een huis en hypotheek vinden

Veel mensen beginnen met het zoeken naar een huis op Funda. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een makelaar die actief is in jouw omgeving. Waar je allemaal op moet letten, is afhankelijk van jouw situatie.

Datzelfde geldt voor het afsluiten van een hypotheek. In Nederland zijn een heleboel hypotheekaanbieders of tussenpersonen die je kunnen adviseren over hypotheken. Hoe vind je nou een betrouwbare hypotheekadviseur?

Op de website van de Rijksoverheid kan je veel informatie vinden over een huis kopen en wat er bij een hypotheek komt kijken. Je kan hier anoniem een aantal vragen beantwoorden, waarna je algemene informatie voor jouw situatie kunt lezen.

ga naar de website van de Rijksoverheid(externe link)

Gemeentelijke leningen bij aankoop of verbouw van een woning

Gemeente Winterswijk heeft verschillende mogelijkheden voor inwoners om te helpen bij het aankopen of aanpassen van je huis.

Starterslening

Zo is er de starterslening voor starters op de woningmarkt. De gemeente kan door het verstrekken van een lening het mogelijk maken om een hypotheek te kunnen afsluiten, waardoor jij je eerste huis kunt kopen en in Winterswijk kunt blijven wonen.

Kijk op de website van de gemeente wat de starterslening precies inhoudt.

Ga naar de website van gemeente Winterswijk(externe link)

Woning verduurzamen

De energiekosten zijn de afgelopen tijd enorm gestegen en daarnaast zijn er zorgen over klimaatverandering. Om de afgesproken klimaatdoelstellingen te kunnen halen, hebben zowel de Rijksoverheid als de gemeente verschillende subsidiemogelijkheden en leningen. Hierin veranderen regelmatig zaken. Kijk op Duurzaam Winterswijk wat mogelijk is op dit moment. Je kan daarnaast ook binnenlopen bij het Centrum Duurzaamheid. Kijk op de website voor meer informatie en de openingstijden.

Ga naar de website Duurzaam Winterswijk(externe link)

Lening toekomstbestendig wonen

Naast de hiervoor genoemde leningen, heeft de gemeente ook de mogelijkheid om een lening voor toekomstbestendig wonen voor inwoners. Je kan deze lening aanvragen om energiebesparende aanpassingen te doen aan je huis, of je kunt aanpassingen aanbrengen aan je huis zodat je langer zelfstandig kunt wonen. Kijk op de website van de gemeente welke mogelijkheden je hebt met de lening toekomstbestendig wonen.

Ga naar de website van gemeente Winterswijk(externe link)