Sociaal Team De Post bestaat uit een groep enthousiaste en kundige hulpverleners en welzijnswerkers. We zijn een team die iedere inwoner van Winterswijk graag verder helpt bij vragen op het gebied van zorg en welzijn, opvoeden en opgroeien.

Onze filosofie

We geloven in de kracht van mensen. In dit geval de kracht van de inwoners van Winterswijk. Kom je bij ons met je vraag, dan denken we eerst met je mee met jouw situatie. We bekijken je situatie samen met jou en we denken mee hoe je antwoord kunt krijgen of een oplossing kunt vinden voor je probleem.

Onze ervaring is dat een oplossing het best werkt als dit dicht bij jezelf ligt. Natuurlijk lukt dat niet altijd helemaal, maar we kijken wel samen met jou welke mogelijkheden er voor jou zijn.

We helpen mensen in een gesprek, maar ook in groepen. We organiseren met inwoners en organisaties activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen, zoals bij SPOT Jongerenwerk, activiteiten voor nieuwkomers en voor mensen die zich weleens eenzaam voelen.

Onze werkwijze

Tijdens de inloopspreekuren is iedere Winterswijker welkom bij De Post. Tussen 9.00 en 12.00 uur kan je binnenlopen. Een medewerker gaat met je in gesprek en we overleggen samen met jou wat voor jou het best helpend kan zijn.

Soms is het wat drukker en kan het zijn dat je even moet wachten voordat een medewerker met je in gesprek kan. Maar dan is die medewerker er ook helemaal voor jou.

Wil je liever een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook. Je kan een afspraak maken om op De Post in gesprek te gaan, maar je kan ook bij jou thuis afspreken.

Waar we ook met jou in gesprek gaan, we stellen vragen aan je over 9 levensgebieden, zoals hoe je woont, hoe je je voelt, of het met je geldzaken gaat. Niet dat we zo nieuwsgierig zijn, maar we merken vaak dat als mensen met een vraag bij ons komen, dat er meer vragen bestaan die ook vanuit meer levensgebieden ontstaan zijn.

We luisteren naar jou en kijken samen met jou naar jouw situatie.

Vragen

Oplossingen en antwoorden

Al onze medewerkers zijn getraind om mee te denken met je vraag of probleem. We kijken in eerste instantie met je mee wat je zelf allemaal kan of weet, of misschien al hebt gedaan.

Soms liggen oplossingen of antwoorden een stuk dichterbij dan je denkt. Wie weet heb je wel waardevolle mensen in je omgeving die je verder kunnen helpen.

Wij weten wat er in Winterswijk gebeurt. We kennen de kleine en grote initiatieven, kennen de buurt en weten welke ondersteuning allemaal voorhanden is.

Ideeën

Ken je dat? Je hebt een mooi idee en dat wil je graag uitvoeren. Maar je weet niet hoe.

Bijvoorbeeld een idee over hoe je ervoor kunt zorgen dat de jongeren in jouw buurt zich niet vervelen. Of hoe het zwerfafval in de buurt minder kan worden.

We denken graag met je mee om te kijken of dat idee ook werkelijkheid kan worden.

Kom langs, bel of mail ons. We nemen snel contact met je op om je idee te horen!