Mantelzorger zijn, is voor veel mensen geen keuze. Je bent het, je doet het ongevraagd en zonder klagen. Maar het kost bakken met tijd en energie, naast de zorgen en het verdriet dat je ook kunt hebben om degene voor wie je zorgt. Bij De Post kunnen we je helpen om het vol te houden. Want ook al mantelzorg je uit liefde, je kan dat alleen volhouden als je ook goed voor jezelf zorgt.

Mantelzorgen

Iedereen kan mantelzorger zijn voor een ander. Dat kunnen je ouders op leeftijd zijn, waar je af en toe boodschappen voor doet of klusjes in en om het huis, maar het kan ook voor je buurvrouw zijn. Je hoeft niet per se familie te zijn van iemand voor wie je zonder betaling zorgt.

Als ouder kan je ook mantelzorger zijn voor je kind als hij of zij speciale zorg nodig heeft.

Jonge mantelzorger

Omgekeerd kan het ook zijn dat je als kind of jongere te maken hebt met een zieke ouder of opa of oma waar je voor zorgt. Kinderen en jongeren verdienen een onbezorgde jeugd, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Als een van je ouders of een broer of zus ziek is, kan er ook op jou als jongere veel zorg op je schouders rusten. Misschien moet je meer dan normaal is voor jouw leeftijd klusjes in en om het huis doen, of je neemt verantwoordelijkheden op je die eigenlijk bij je ouders zouden moeten liggen. Veel jonge mantelzorgers nemen die zorg ook ongevraagd op zich, maar je moet ook kunnen genieten van je jeugd.

De mantelzorgconsulent van De Post is er ook voor jou. Je kan ook bij SPOT jongeren terecht. Je kan praten over wat er gebeurt in je leven, we kunnen met je meedenken over hoe jij er kunt zijn voor je zieke naaste en toch ook gewoon kind kunt zijn. Je kan je zorgen en verdriet delen. We kunnen hulp voor jou en je zieke naaste regelen, zodat je minder hoeft te zorgen en er toch kunt zijn voor je naaste.

Mantelzorgconsulent

De mantelzorgconsulent van De Post kan meedenken met jouw situatie en ondersteuning voor je regelen, als het te zwaar wordt. Want naast mantelzorgen heb je misschien ook gewoon een baan, school en je eigen privéleven. Dat is zwaar.

Je kan bij de mantelzorgconsulent terecht met je vragen. Heb je ondersteuning nodig bij het mantelzorgen of om even adempauze te krijgen, dan kan de mantelzorgconsulent ook hulp voor je inzetten vanuit de gemeente.

Contact met mantelzorgconsulent

Mail of bel ons gerust als j vragen hebt.

Of loop binnen bij De Post tijdens de inloopspreekuren.

Bekijk de openingstijden

Meer informatie over mantelzorg op andere websites

Je kunt ook op MantelzorgNL(externe link)(externe link) kijken, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur.
Stichting JMZ PRO (externe link)(externe link)is een landelijke organisatie die zich inzet voor jonge mantelzorgers en hun gezinnen.